Sonntag, 4. November 2012

Video: Schleusen in Stavoren / NL

Stavoren (SP) Die Schleuse vom IJsselmeer zum Johan-Frisokanaal in Friesland / Niederlande / Holland wird für fast 20 Millionen Euro um eine zweite Schleusenkammer erweitert. Bis Frühjahr 2013 ist die Schleuse gesperrt, Schleusungen sind in der alten Schleuse im Stadthafen Stavoren möglich. Maximaler Tiefgang: 1,50 Meter!
Auch der Straßenverkehr wird bald behindert: Eine Umleitung wird über Warns ausgeschildert.

Das Yachtfernsehen.com-Video zeigt die ersten Bauarbeiten an der Johan Frisosluis und eine Schleusung im alten Stadthafen von Stavoren.

De werkzaamheden bij Sluis Stavoren zijn begonnen.
Er komt een tweede sluis bij de Johan Frisosluis in Stavoren. De bouw betekent een einde aan de lange wachttijden voor watersporters in het hoogseizoen.

De kosten inclusief de bouw van een informatiecentrum en twintig jaar onderhoud bedragen 19 miljoen euro.

De nieuwe sluis wordt gebouwd ten zuiden van de huidige sluis. De sluis krijgt een groene en natuurlijke kolk met riet, een grastalud en afmeermogelijkheden.

Aan de binnenzijde van de IJsselmeerdijk komt een informatiecentrum met informatie over Friesland en Het Friese Merenproject.

Zonnecollectoren voorzien het gehele complex van energie. Ook door hergebruik van materialen wordt rekening gehouden met het milieu.

Tijdens de behandeling in Provinciale Staten kreeg het plan veel bijval. Volgens de meeste partijen is de sluis een aanwinst voor Friesland en een impuls voor het toerisme.

De gemeente Gaasterlan-Sleat en gemeente Sûdwest Fryslân is gevraagd om ook mee te betalen aan de bouw van de nieuwe sluis. De gemeenten moeten hierover nog besluiten.

De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in het voorjaar van 2012. De nieuwe tweede sluis zal dan voor de zomer van 2013 in gebruik worden genomen.
Bron: ANWB

Stavoren krijgt een nieuwe sluis. Naast de bestaande Johan Frisosluis wordt een tweede sluiscomplex gebouwd. Deze uitbreiding maakt een einde aan de lange wachttijden in het zomerseizoen.

De tweede sluis is in alle opzichten bijzonder. Groen, open, milieuvriendelijk en energieneutraal. Daarnaast maakt de nieuwe sluis dat het invaren een stuk soepeler.

De nieuwe sluis is straks dé toegangspoort tot gastvrij Fryslân. Een belevenis voor de varende én niet varende recreant. Bijvoorbeeld door een bezoekje aan de nieuwe ontvangstruimte, die onderdeel is van het nieuwe sluiscomplex.

De nieuwe sluis is in de zomer van 2013 klaar. Ballast Nedam start in augustus 2012 met de werkzaamheden.

Het Friese MerenprojectDe uitbreiding van de Johan Frisosluis is onderdeel van het Friese Merenproject. Hierin werkt de provincie Fryslân aan grotere, mooiere en betere vaargebieden. Bijvoorbeeld door te zorgen voor betere verbindingen tussen de belangrijke vaargebieden.
Bron: http://www.friesemeren.nl

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen